Trump azt állítja, hogy a védelmi termelésről szóló törvényt „bekapcsolta”

Trump azt állítja, hogy a védelmi termelésről szóló törvényt „bekapcsolta”

Az adónapi határidő kitolódott

Steve Mnuchin pénzügyminiszter pénteken azt mondta, hogy az amerikaiak adóbevallásának határidejét április 15-ről július 15-re tolják át.

"Minden adófizetőnek és vállalkozásnak lesz több ideje a bejelentések benyújtására és a kifizetésekre kamat és büntetés nélkül" – írta Mnuchin a Twitteren.

A hét elején az IRS július 15-re halasztotta a fizetési határidőt, de az április 15-i bejelentési határidőt a helyén hagyta.

A Mike Pence alelnöknél dolgozó alkalmazottak tesztje pozitív

Mike Pence alelnök egyik munkatársának a vírustesztje pozitív lett, bár a Fehér Ház jelentése szerint az illető nem állt szoros kapcsolatban sem Trumppal, sem az alelnökkel.

Katie Miller, az alelnök sajtótitkárának pénteki közleménye szerint ma este kaptunk értesítést arról, hogy az alelnöki hivatal egyik tagjának koronavírus-tesztje pozitív lett. "Sem Trump elnök, sem Pence alelnök nem állt szoros kapcsolatban az egyénnel. A CDC iránymutatásainak megfelelően a kapcsolattartás további felkutatása folyik."

A munkatársat nem azonosították.

Trump március 14-én közölte, hogy negatív lett a vírustesztje. Pence-t nem tesztelték.

– David Jackson

Lezárják az amerikai-mexikói határt a nem szükséges utazások miatt

Lezárják az amerikai-mexikói határt az újszerű koronavírus terjedésének további megfékezése érdekében a nem feltétlenül szükséges utazások elől – jelentette be Trump pénteken.

"Ahogyan Kanadával tettük, úgy dolgozunk Mexikóval is, hogy új szabályokat vezessenek be a belépési kikötőinkben a nem lényeges utazások felfüggesztése érdekében" – mondta Trump. "Ezek az új szabályok és eljárások nem akadályozzák a törvényes kereskedelmet." Trump közölte, hogy Mexikó is felfüggeszti az Európából induló légi közlekedést.

A Welltone az Ön szövetségese a magas vérnyomás ellen – tudjon meg többet a https://welltone-website.com/hu/ oldalon.

A várható bejelentés az Egyesült Államok és Kanada közötti határ lezárása után következik be, amelyet szerdán jelentettek be a nem feltétlenül szükséges utazások előtt. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt mondta újságíróknak, hogy a bezárásra péntek éjfélkor kerül sor.

– David Oliver

Detroit több mint 150 rendőrt zár karanténba

James Craig, a detroiti rendőrfőnök azt mondta , köztük öten, akiknél pozitív lett a COVID-19.

„Soha nem láttam még ehhez foghatót” – mondta Craig egy pénteki sajtótájékoztatón. „Jelenleg a rendőrség 152 tagja van karanténban. Ebből 130-at karanténba helyeztek; 22 önkaranténba zárták."

Detroit városának honlapja szerint összesen 2200 detroiti rendőr van.

Craig elmondta, hogy az egyik körzetet súlyosan érintette egy ott tartott esemény. Egy személy, aki jelen volt, akkor nem mutatott tüneteket, de azóta megbetegedett.

– Tresa Baldas, Detroit Free Press

New York kormányzója megtilt minden nem lényeges utazást, összejövetelt és munkát

, és mindenkit, aki a munkahelye szempontjából nem kritikus fontosságú, otthon maradásra kötelezi, és minden vállalkozást megkövetel, hogy zárjon be, ha nem felel meg bizonyos kritériumoknak.

Andrew Cuomo kormányzó pénteken bejelentette a mozgáskorlátozások átfogó felpörgetését, mivel az új koronavírus terjedt az államban, és New Yorkban van a legtöbb megerősített eset az országban.

„New York állam szüneteltetése”-nek nevezte, és vasárnap este lép hatályba. A tömegközlekedés továbbra is működni fog, és az élelmiszer-kiszállítási szolgáltatások továbbra is nyitva maradnak, de az embereket arra utasították, hogy amennyire csak lehetséges, tartózkodjanak az utcákon.

"Ez a legdrasztikusabb lépés, amit megtehetünk" – mondta Cuomo egy tájékoztatón. A döntésre az igazolt esetek száma 7100-ra emelkedett New Yorkban, ami 2950-rel nőtt az elmúlt napon.

– Joseph Spector és Jon Campbell, New York állam csapata

Szerezze meg a nap legfontosabb koronavírus-híreit a postaládájában: Iratkozzon fel a Daily Briefing-re

Illinois kormányzója az egész államra kiadja az otthon tartózkodási tilalmat

JB Pritzker, illinoisi kormányzó pénteken bejelentette az "otthonmaradás" parancsot, amely holnap kezdődik és legalább április 7-ig tart.

A lakosok továbbra is járhatnak élelmiszerboltba, sétáltathatják a kutyájukat, és elvégezhetnek minden lényeges feladatot. Minden nem létfontosságú vállalkozást be kell zárni, és mindenkinek, aki képes otthonról dolgozni, ezt meg kell tennie – mondta Pritzker.

Az összes illinoisi iskola április 8-ig zárva marad. Illinois az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumával, a Wal-Marttal és a Walgreens-szel együttműködve áthajtós tesztelőhelyeket hoz létre az állam legsúlyosabban érintett területein – közölték az állam tisztviselői.

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot azt mondta, hogy a rendelet „nem zárlat vagy hadiállapot”. Nem zárnak be a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a klinikák, a repülőterek nyitva lesznek és a szemetet gyűjtik.

„Egyelőre ez az új normális” – mondta Lightfoot.

Az illinoisi közegészségügyi minisztérium pénteken 163 új koronavírusos esetet jelentett be Illinois államban, köztük egy 70-es éveiben járó Cook megyei nő halálát.

– Grace Hauck

Kalifornia nemzeti gárdát hív az élelmiszerbankok védelmére

Kalifornia a Nemzeti Gárdát kéri, hogy segítsen megóvni az élelmiszerbankokat a bezárt államban. Gavin Newsom kormányzó a hét elején készenlétbe helyezte a gárdát.

A COVID-19 vírus, amely eddig több mint 1000 kaliforniai lakost fertőzött meg, az önkéntesek számának csökkenéséhez vezetett a legsebezhetőbbeket kiszolgáló élelmiszer-elosztó helyeken. Kezdetben a gárda személyzetet és logisztikai felszerelést fog telepíteni egy élelmiszerbank elosztó raktárába Sacramento megyében. Ezt követi a helyszín országos felmérése.

"Az élelmiszerbankok kritikus mentőövet jelentenek a családok számára, és most nagyobb szükség van rájuk, mint valaha" – mondta Newsom közleményében. „Államunkban a családok hirtelen elveszítik a munkájukat, és a COVID-19-nek leginkább kitett kaliforniaiak milliói maradnak otthon, hogy megóvják saját és mások egészségét.”

Newsom azt is elmondta, hogy kormánya partnerséget kezd a Nextdoor online szomszédsági közösségi platformmal, hogy segítse az idősek és más rászorulók ellenőrzésére és megsegítésére irányuló erőfeszítések összehangolását. A hét elején Newsom azt mondta, hogy agresszív intézkedések nélkül az állam 40 millió lakosának több mint fele megfertőződhet a vírussal.

A légi közlekedés a TSA létrehozása óta nem látott mélypontot ért el

A vírus olyan mértékben akadályozta meg az amerikai légi közlekedést, amióta a szeptember 11-i terrortámadást követő hónapokban megalakult a Közlekedésbiztonsági Hivatal.

A TSA pénteki jelentése szerint csütörtökön mindössze 624 000 utas haladt át kimenő ellenőrző pontjain , szemben a tavalyi év ugyanezen napján mért 2,4 millióval. Ez a szám is jelentős visszaesést jelent az előző héthez képest, amikor 1,8 millió repülő ment át az ellenőrző pontokon.

A hét elején Trump elnök azt mondta, hogy a légitársaságok "elsők lesznek" az esetleges mentőcsomagban. "A valaha volt legjobb évről az lesz, hogy nincs utasunk, mert mit kellett tennünk, hogy megnyerjük ezt a háborút – és ez egy háború" – mondta.

A légitársaságokat elárasztották az olyan utazók hívásai, akik törölni akarták a jegyeiket, de hosszú várakozási idővel kell szembenézniük. A legtöbb légitársaság felajánlja, hogy módosítja a foglalást, vagy hitelt ajánl fel, mert szeretné megtartani a bevételt a könyvekben. Utazási szakértők szerint csak akkor van helye a visszatérítésnek, ha egy légitársaság hivatalosan töröl egy járatot.

Trump azt állítja, hogy a védelmi termelésről szóló törvényt „bekapcsolta”

Trump azt mondta, hogy a védelmi termelésről szóló törvényt "bekapcsolta", de nem részletezte, hogyan.

"Sokat segítünk az államoknak" – mondta Trump, visszaszorítva néhány kormányzó kritikáját, miszerint a szövetségi kormány nem tesz eleget az orvosi ellátás és a vizsgálatok biztosítása érdekében.

A koreai háború idején uralkodó hatalom lehetővé teszi a szövetségi kormány számára, hogy utasítsa a magánvállalkozásokat a honvédelem szükségleteinek kielégítésére. Koronavírus esetén ez lélegeztetőgépek és védőmaszkok gyártását jelenti az elsősegélynyújtók számára.

– John Fritze

A halálozások száma Olaszországban a legnagyobb egynapos növekedést produkálja

Az olasz hatóságok bejelentették a koronavírus-halálozások legnagyobb egynapos növekedését, egy nappal azután, hogy a halálos áldozatok száma meghaladta Kínát, ahol a járvány decemberben kezdődött.

Az olasz polgári védelmi minisztérium közölte, hogy pénteken 627 további halálesetet regisztráltak, így a vírussal összefüggő halálesetek száma meghaladta a 4000-et.

Olaszországban a második hete a teljes országos zárlat, amely tilt minden kiutazást, kivéve az élelmiszerekhez és az orvosi felszerelésekhez való alapvető hozzáférést, illetve a betegek ellátását.

Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi osztály vezetője korábban azt mondta, hogy az ország a korlátozások eredményét két héttel a március 9-i lezárás kezdete után várja.

Olaszország magas halálozási számának egyik tényezője a magas átlagéletkor, amely 47 év, szemben a kínai 37-tel és az Egyesült Államokban 38-cal. A közegészségügyi szakértők úgy vélik továbbá, hogy Olaszország túl lassan járt el a „társadalmi távolságtartás” intézkedéseinek végrehajtása érdekében.

– Kim Hjelmgaard

A kaliforniai éttermek és bárok már elvitelre árulhatnak alkoholt

Kaliforniában egy ideiglenes sürgősségi intézkedés lehetővé teszi a bárok és éttermek számára, hogy sört, bort és koktélokat árusítsanak átvételre vagy kiszállításra.

Az állam alkoholos italokat ellenőrző minisztériuma enyhítette azokat a szabályokat, amelyek tabuvá tették a sör vagy bor kihozatalát kedvenc éttermeiből. Most ezek a Golden State-i létesítmények teljesen készek ilyen italok értékesítésére, sőt szállítására – bizonyos paraméterekkel. Ezek közé tartozik: az italoknak előre csomagolt, fedeles tartályokban kell lenniük, és csak autók csomagtartójában szállíthatók.

Az állami ABC utasítása a vírus gazdasági következményei miatti növekvő aggodalmat tükrözi , amely a nem létfontosságú vállalkozásokat, például a bárokat és éttermeket határozatlan időre bezárta. Az egyedi söröktől a borosüvegekig elvihető italok eladása és kiszállítása segíthet egyes helyeken átvészelni a vihart.

"Meghallgattuk az aggodalmaikat, és azt mondtuk: "Dolgozzunk néhány szabályozási könnyítésen, ahol enyhíthetjük a szabályozást az ügyfelek kiszolgálása érdekében" – mondta John Carr, az ABC szóvivője.

– Melissa Daniels, Palm Springs (Kalifornia) Desert Sun

Trump: A diákhitel-felvevők 60 napra kamat nélkül felfüggeszthetik a fizetést

Trump és az oktatási minisztérium pénteken közölte, hogy a szövetségi diákhitellel rendelkező hitelfelvevők két hónapig szüneteltethetik a fizetésüket anélkül, hogy kamat felhalmozódna.

A lépéssel a koronavírus terjedése által anyagilag érintetteken kíván segíteni. A felfüggesztés legalább 60 napig lesz érvényben, és március 13-án kezdődött.

"Jelenleg mindenkinek arra kell összpontosítania, hogy biztonságban és egészségben maradjon, és ne aggódjon a diákhitel egyenlegének növekedése miatt" – mondta Betsy DeVos oktatási miniszter egy sajtóközleményben.

A hitelfelvevőknek kapcsolatba kell lépniük a hitelszolgáltatókkal, hogy kérjék a fizetés szüneteltetését. Nem világos, hogy ezek az ügynökségek milyen gyorsan tudnak majd válaszolni ezekre a kérésekre.

A társadalmi távolságtartás követelményei a koronavírus-járványok közepette a nem biztonságos helyzetek csapdájába ejthetnek.

Kelly McBride, az indianapolisi székhelyű Domestic Violence Network ügyvezető igazgatója szerint az otthon maradásra vonatkozó utasítások arra kényszeríthetik a bántalmazó kapcsolatban élő embereket, hogy hosszú ideig szoros kapcsolatban legyenek bántalmazóikkal. A feszültség fokozódhat, és ez súlyosbíthatja a félelem vagy az elszigeteltség érzését.

"Előre nehéz elmenekülni" – mondta McBride -, de most (úgy érzem) szinte lehetetlen.

Jó kezdet egy biztonsági terv elkészítése, például egy táska bepakolása és a létfontosságú iratok összeállítása arra az esetre, ha gyorsan el kellene indulnia, és van egy ötlete, hogy biztonságos helyet menjen el, mondta. Mondja el barátainak vagy családtagjainak aggodalmait, és tervezze meg a napi bejelentkezést az adott személlyel, hogy tudjanak segítséget kérni, ha egy bizonyos időpontig nem hallanak Önről.

A koronavírus miatti szorongás normális. Így kezelheti.

Ezekben a beszélgetésekben jó ötlet lehet létrehozni egy kódszót vagy kifejezést, amellyel diszkréten figyelmeztetheti barátait vagy családtagjait, hogy hívniuk kell a rendőrséget – tette hozzá.

Önhöz hasonlóan az ügyvédek és tanácsadók is távolról dolgozhatnak a vírussal kapcsolatos irányelvek miatt, mondta McBride, de továbbra is rendelkezésre állnak, hogy segítsenek.

"Nem akarom, hogy az emberek úgy érezzék, nincs remény" – mondta.

A családon belüli erőszak forrásai

Ha Ön vagy szerettei közvetlen veszélyben vannak, hívja a 911-et segítségért.

Contents

Related Posts

wealthblog

Odkrywanie potencjału Fortolexu: sposób, w jaki ten suplement może zaradzić koślawości palucha

Odkrywanie potencjału Fortolexu: sposób, w jaki ten suplement może zaradzić koślawości palucha

Osoby, które kiedykolwiek doświadczyły haluksa, są świadome bólu i cierpienia, jakie mogą wywołać. Haluksy, czyli paluch koślawy, to deformacje stawu łączącego duży palec u nogi ze stopą. Ten stan powoduje widoczne i potencjalnie rozdzierające wysunięcie. Dla wielu nie jest to jedynie kwestia estetyki; powoduje raczej chroniczny ból i problemy z poruszaniem się.

Fortolex to suplement diety, któremu poświęcono wiele uwagi ze względu na rzekomą zdolność łagodzenia objawów związanych z paluchem koślawym. […]

Finance Services

1win – лучший выбор для спортивных ставок

Содержимое Адрес и лицензия 1win Зеркала сайта 1win Обширная линия ставок Разнообразие типов ставок Официальный сайт букмекера 1Win 1win зеркало официального сайта рабочее на сегодня 1Win зеркало рабочее на сегодня 1Win зеркало, рабочее на сегодня: доступ к официальному ресурсу букмекерской конторы Мир развлечений на портале 1win: все от ставок на спорт до интернет-казино Мнения о разнообразии предлагаемых […]